19 diciembre 2004

Era hasta ahora el más destacado columnista del digital catalán especializado en las polémicas

Salvador Sostres rompe con el diario E-NOTICIES por la negativa de Xavier Rius a publicarle un artículo contra El Traingle

Hechos

El 27.12.2004 el periodista D. Salvador Sostres anunció que dejaba de ser columnista del diario digital E-NOTICIES, por la decisión de su director, D. Xavier Tejedor Rius, de no publicarle el artículo ‘Deu els Cria’.

Lecturas

La versión del Sr. Sostres «cuestión de dignidad» por considerar que la no publicación era una censura:

Adéu
El director de de l’E-NOTICIES, Xavier Rius, m’acaba de censurar l’article de demí . No tots tenim la mateixa poca dignitat. Mai més no tornaré a escriure en aquest diari. Aprofitant que encara tinc accés al backoffice, publico a continuació i suposo que per pocs instants, fins que se n’adonin i el treguin, l’article censurat.

El artículo en cuestión era una crítica a las subvenciones de la Generalitat a la revista EL TRIANGLE (se daba la circunstancia de que E-NOTICIES también recibe subvenciones de la Generalitat).

El artículo no publicado:

Déu els cria

El govern ha augmentat un 91% per cent cent la caritat amb El Traingle: no m’estranya. Govern i El Traingle són en aquests moments una mateixa categoria moral, i una idèntica qualitat de pamflet i de govern. Déu els cria. Quan maní vem nosaltres a aquest tipus de subproductes no se’ls donava ni aigua, i quan el cap de l’organització duia als tribunals el Secretari de Comunicació del Govern, els jutges donaven la raó a l’administració perquè encara s’imposa, en determinats ambients, un mí­nim sentit de la decència. Jaume Rexach ni fa de periodista ni diregeix una revista. Publica unes quantes pí gines amb continguts de vergonya aliena destinades a obtenir recompenses. També cal esmentar, per completar la infí mia, les que no publica si pagues bé. En un paí­s normal, aquest tipus de personatges, la mí xima cosa que arriben a dirigir és l’estraperlo i el trí fic de tabac del centre penitenciari on estan tancats.